Samu az esőisten

Samu az esőisten

cici, alvás, kakálás, cici, alvás ...

avagy a világ, fontossági sorrendben

2014. november 17. - kávédávid

...halihó! samu már 10 hetes. szeretnék mindenkit tájékoztatni, hol is tartunk:

...először is sorolom, hogy mi megy már neki olyan egyszerűen, mint az ágybaszarás. hát természetesen maga az ágybaszarás. olyan nagybetűs verzióban. ha rendesen nekiáll és belead apait-anyait, akkor úgy folyik ki a pelusból, mintha az előbb említett ott sem lenne. végigfolyik a lábán, átáztatja a kisharisnyát, a meleg nadrágot és akárhány réteg lenne rajta, akkor is áttörné magát a fos. törekszik a fény felé. perszehogy cuccos lesz a lepedő is, amit előtte lévő nap cseréltem. samu mindeközben nevet, csakhogy tudjuk ki hordja a nadrágot itthon. nevetése tudatos, szemében látszik a szikra, melyben megcsillan a huncutság iránt való elkötelezettség. az eset gyakori és kétség sem férhet a benne rejlő élvezethez. kéjelgő rentábilitás.

...aztán megy ám a traccsparti is. olyan sok a mondanivalója, hogy két keze kevés a téma érzékeltetéséhez. kever-kavar kis karjaival, nyújtogatja nyakát, pontosabban a nyaka helyén lévő hatalmas tokáját. úszógumi toka. ha bedobnám a gyereket a vízbe, fenn maradna lebegni.

...samu  a mindenhol, minden körülmények között, alvásra való képesség elsajátításának kegyelmes ura és parancsolója. alszik, ha a kezedben, felemelve tartod. alszik, ha a karodon, arccal lefelé fekszik. alszik hason, háton, oldalt. alszik hangzavarban. ha dávid erősítővel gitározik, ha többen beszélgetnek mellette. alszik a mellkasodon, függőlegesben. alszik evés előtt, közben és után. az evés közbeni alváskor is mozog a szája, pumpál, szív, olykor nyel, mosolyog, cici után kap, nyüszög és álmodik. nekem ez ingyen mozi. alszik testéhez képest derékszögben felállított karokkal. alszik hason, fejét úgy fúrva bele a matracba, hogy volt orra, nincs orra. hogy hol lélegzik, rejtély. biztos a bőrén keresztül. mondjuk nem csoda, az apja a békakirály, akit emberré csókoltam.

...aztán képes arra is, hogy az ágyban sírva, zokogva, könnyeivel áztatott arccal néz rám és amint felemelem - akarom mondani megnyomok egy láthatatlan kikapcs gombot -, elhallgat és nevet.

...samubaba a sport nagymestere. hívjátok edzőbának, kösszi. megnyújtatja alvásban elgémberedett tagjait, bemelegíttet, jobbra-balra fordul tengelye körül, felkészül és mászik. mászik hosszú perceken keresztül, liheg, nyög, de nyomatja neki, kis kezeit próbálgatja, már nemcsak a lábával löködi magát előre, hanem gyakorlatilag minden atomja mozgásban van. fejét a csillagokig fel tudja emelni, de nem ám akárhogy, felkönyököl hozzá! tudatos könyökhasználat pipa. innentől öcsi, neked a neve Mr. samu.

...aztán mondanom sem kell a legnagyobb dobása a csajozás. "hello lányok, nammiahelyzet?" - mosoly féloldalasra húzódik, kék csillagszemek pillái rebbennek és lehet elolvadni, majd nagyot csattanni a padlón, hadd szóljon. engem megbabonázott, elcsábított, színtiszta szerelmünk fénylik az éjben, fáklyaként lobogva az örökkévalóságnak. bár én oltári szerelmem jeléül csókolgatom őt össze-vissza, ő bennem csak egy pusziszörnyet lát, aki már megint támad, így kénytelen szegény visszahúzni magát, orr és szemöldök ráncolva. azt a fintorgást...!

...ami még tanmenetszerű, az a növekedés. most már 62 cm. újabb ruhák mentek a szekrény aljára. több a kinőtt, mint a leendő.

...kamerábapózolásban sem utolsó a kis lurkó. jé, nagy fekete, nézzünk bele mozdulatlanul. ilyenkor óriás szemek köszönnek vissza a képeken, általában tátott száj, de mindenképpen kíváncsi tekintet.

...ami még nagyon jól megy, éhesen, ciciig lecsúszni a vállról és hangosan cuppogva, ruhán keresztül evést imitálni. csuklóig betolni az öklét a szájába és megnyugodva, nyálban tocsogva elaludni rajta. ügyes a vállam szopogatásában is, amiközben annyi nyál folyik le a karomon a kanapéig, mintha dézsából öntenék. a folyamat a következőképpen néz ki. bambul előre, lassan, megfontoltan eszegeti a bőröm, de néha megpihen. egyre inkább lassul. állkapcsa moccan, eszeget, abbamarad. nyála gyűlik alattam. szeme kezd lecsukódni. érzem, hogy elnehezül, már kezdi magát átadni az alvásnak. megint mozog a szája, de ezzel együtt csukódik egyre lejjebb bambulása. nagyokat passog. nyála tócsa már, feje megbillen, tátott szájában buborékok táncolnak. néha még szoppant egyet, cuppan a nyálfröccs. alélt lénye teljes erejével nyomja karom, feje függőlegesben, picit megdőlve. az egyik keze lefele gravitál, ide-oda lebeg, míg a másik kinyitva a mellkasomon pihen. néha megmarkol vele. álmában kiskutyát játszik, nyüszög mint a fábaszorult. legalább annyira édes, hogy azonnal felfalnám. megkajálnám szeretetből.

...és ami a legújabb kis ajándék tőle nekem, az a hála. mostanában taknyos a kismuki és folyamatosan szörcsög, folyik az orra, így be kellett vetnem a kézi orrszippancsot. van porszívó-orrszívó is, de az egy félelmetes szörny, nincs nálunk alkalmazásban. szóval folyik a taknya, hát fogom a kis kézit és beleszippantok az orrába. néha felsír azért. addig szippantok, amíg ki nem tisztul az orra. mondom neki, hogy most már minden jó, kap levegőt, nincs több folyékony, csillanékony cicakaka az orrlikakban. ekkor ő egy jókorát szív az oxigénből és mosolyogva, örömszemekkel néz rám. látszik, hogy örül a levegőnek, tudja, hogy segítettem. hálás, no! 

itt van pár kép, aztán viszlát!

samu_nóri.jpg

samu_gyönyörű.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://esoisten.blog.hu/api/trackback/id/tr576909633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bütyi papi 2014.11.18. 07:31:45

az, hogy hangosan röhögtem nem fejezi ki hűen az elmúlt percek történéseit, magam elé tudtam képzelni a leírtakat, hála a szerzőnek, és megint egy jó napom lesz, mert a kisunokám velem lesz egész nap
hálás vagyok ezért
süti beállítások módosítása