Samu az esőisten

Samu az esőisten

dalok, versek, mondókák

avagy teljes agylefagyás

2014. október 16. - kávédávid

...mikor áldott állapotban vagy, eszedbe jut, hogy meg kellene tanulni pár gyermeknótát. aztán telik az idő és valahogy elmarad. leginkább sosincs rá időd. semmire nincs időd, pedig már hónapok óta nem dolgozol, a napod nagy részét otthon töltöd és mégis eszeveszett sok dolgod van. majd később tanulsz nótákat, ej ráérünk arra még! aztán eljön a pillanat amikor ringatod a kisembert és "namostkéneénekelni" - gondolod... és az egyetlen dal ami eszedbe jut, a Zúg a Volga. mindez OROSZUL! ráadásul poklok mélységeiben rekedt férfikórus zengi fekete tenorral torkukban, lassan, vontatottan: EEJUHNYEM, EEJUHNYEM... soha életemben nem tanultam oroszt. soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz az első és egyetlen dal, ami eszembe jut kis csecsemőm ágya mellett. ez tegnap történt. azóta is itt dübörög a fejemben egyre vészjóslóbban és látom az elrettentő képet, ahogy csontsoványra fogyott rab igavonók húzzák ki a partra azt a rohadt nagy hajót. most is látom. még mindig hallom. hát itt az ideje nótáskönyveket venni.

...régebben teljesen kivoltam a válogatottan hülye becézések hallatán. eldöntöttem, hogy én nem fogom össze-vissza becézni samut. egyszerű és nagyszerű neve van. samu és kész! erre tessék, hallom magam, ahogy egyre elvetemültebb szavakat ejtek ki csücsörítésre végleg beállt számon, miközben samut nézem. egy kis ízelítő: sammer, samotttégla, sampedli, samovár, nyuszipuki, nyuszipuszi, mikumaki, kuki-muki, mütyürke, samububububububu...(közben megy a csücsörke ezerrel. megvan?) stb.

...a kisfiunk kedvenceinek listája: kedvenc pozíció: szupermen. kedvenc állapot: csupaszon létezés. ebből következik a kedvenc ruha: a semmi. kedvenc tevékenység: fürdés. kedvenc sport: gurulás. kedvenc arcizomgyakorlat: görbülő száj, majd hirtelen mosoly. kedvenc étel: nem egyértelmű. kedvenc hangja: csend. kedvenc játéka: gitár

SAM_0179_k.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esoisten.blog.hu/api/trackback/id/tr466797841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bütyi papi 2014.10.17. 07:36:48

én hangosan rötyögtem ezen a beíráson, nagyon jókat és nagyon jól írogatsz - gratulálok !!!!
a fénykép, melyen a kis unokám fogja a gitárt felforrósította a szívemet - lehet, hogy csak ráraktátok a kezét, de az se baj - nekem rettentően jól esett - köszi

Katamami 2014.10.19. 16:34:07

HÁÁ!!! Sikerült belépni- ugyan a face.book-on keresztül.

Jó volt tegnap látni Titeket!!
Bütyipapa újabb szerkentyűket gyárt.

A blog még közelebb visz a mindennapjaitokhoz, belevon, ez nagyon-nagyon jóóóóó!!
süti beállítások módosítása