Samu az esőisten

Samu az esőisten

a teleszart vakondok és dömdödöm

avagy, mesék előre!

2014. november 02. - kávédávid

10557416_10203835439820424_7077292647195470329_n.jpg...kihagytunk egy aprócska időt, de most újra teljes vállszéllességben vállaljuk tetteinket. samu remek, mondhatom. minden percben megnő rajta egy tizedmili. gyorsan, sietve, hogy kerekedése fel tudja venni a versenyt teste hosszával. büszkén jelentjük, hogy 60 centis és 5,5 kilós. ez van ugye, ha a friss gyermek eszik ahogy a csövön kifér. ügyesen hízik. mi most elégedettek és büszkék vagyunk, amit természetesen vele is közlünk, mindenféle fura szájtartással, gügyögő hangokkal, afféle bügyübügyükkel meghintve az értelmes beszédet. csücsörítünk, nyakat nyújtogatunk, vállat huzogatunk, szemet kerekítünk, huncutul mosolygunk, somolygunk, hátha lesz gyümölcse abbéli igyekezetünknek, hogy kicsaljunk belőle egy kis gügyögést. próbálkozásainkat rendszerint siker koronázza. meredten néz ránk, felhúzza láthatatlan szemöldökét éééééés csücsörít, gagyog, remekel! istenem, hogy ez mennyire boldoggá tesz bennünket! úgy magyaráz, hogy az egyáltalán nem igaz. teljes extázisba esem, hergelem, csalom belőle a mondandót. ő meg csak magyaráz, mesél. nagyon sok mondanivalója van, eszméletlen sok minden történik vele alvás közben. elmeséli álmait, mutogat, csúnyán néz, szemöldököl, nyáladzik, kezét fejéhez emeli, eltolja, szájat tát, hangokkal effektel, mellékeli egy kis pukival a szót, hogy gugugu. közben oldalra sandít, lélegzetet fojt és ismét kilöki az altáji mellékletet. csakhogy tisztán lássunk. nagy ívben tojik az álombéli sárkányra, menti aki menthető. utána az elmaradhatatlan vigyor. hol féloldalas, csajozós (ekkor már vitte a királylányt, semmi kétség), hol pedig teleképpel vigyorog bele az arcunkba, jelentvén, hogy happy end. hát naná. aztán van olyan álom is ami megríkatja, úgy visít mint a szopós malac. gyorsan ugrunk, futunk vígasztalni. simogatjuk ahol érjül, nehogy belemelegedjen a rossz álomba. látjuk, sikerült. elnémult, megint teljes a normalitás. samu nyugodt, elernyedt, rossz álom viszlát, gyere-gyere királylány!

10610662_10203835435860325_1224297767946309027_n.jpg

...aztán van olyan is, hogy csak bambul bele a világba, pontosabban az ablaknál lévő virágba. nézi, fejét hátrahúzza, tokája majd ráfordul csúcsos kis állára, ezzel elérve azt, hogy olyan cuppanós puszit nyomjak nem létező nyakára, hogy szinte lökök egyet rajta. szóval bambul, a fenn említett pozícióban, csücsörítés természetesen és a legfontosabb: nehézfej-effektus. bólogat, de úgy, hogy próbál nem bólogatni, sikertelenül. tartja a fejét, ami kileng. de menti ami menthető. hiába nehéz, tartja, bár táncoltatva. a lényeg, hogy a művelet sikeres. ezzel az ábrázattal néz szemrebbenés nélkül, csücsörkéjéből folyik a tengernyi nyál a frissen átvett ruhácskára és sehallselát.

68122_10203835431340212_599030671964528499_n.jpg...lassan előkerülnek a mesék. mert van az az állapot, amikor samu kiüti magát étkezés után, de még nem alszik és egyáltalán nem mozog. csak a nagy szeme látszik ki a takaró alól. olyankor bevetjük búgó hangunkat és szaporítjuk a szót. figyel ránk, így azt képzeljük felvette a fonalat. úgy mesélek, majd' énekelek. a négyszögletű kerekkel kezdem, hadd ismerje meg dömdödöméket. (itt hozzáfűzném, hogy dávid úgy élvezi, hogy könnye csordul a szomorú résznél) s miután elaludt-felkelt-elaludt-felkelt és beköszöntött a másnap, előkerül vicces kis barátaink által ajándékozott könyvecske, a remekbeszedett, letojt fejű vakondok. arról szól, hogy kidugja kis fejét a vakondok, mire leszarja valami. amolyan kunkorodós fajta kaka. na megmérgesedik a kisvakond és elindul nyomozni ebben a kényes ügyben. kérdezi a kecskét, te voltál? az ugyan nem, ő másmilyet kakál és be is bizonyítja. nincs mit tenni, tovább kell menni. megvádolja a tehenet, te voltál! az ugyan nem, és meg is mutatja, hogy mennyire lágyat tud csinálni. juj gyorsan tovaszalad a kisvakond és megkérdezi a többi állatot is. egyiknek sem olyan a végterméke, mint a kisvakond koronája. spekulál a kicsi, aztán eszébe jut béla, a kutya. na ő tuti olyat szarik amit visel a kobakján. bosszúálló hadjárat indul, odamegy az alvó, mit sem selytő bélához és telekakálja a fejét. vendetta. na persze a mellékelt ábrán látszik, hogy a kisvakond kakija akkora mint egy bolhafing. igazán tanulságos mese. fontos darab :)

 

...ja és a legújabb hír amitől eldobjátok az agyatokat: samu 9 órákat alszik éjszaka. nem ébred fel. sok az álmodnivaló, mint azt már említettem volt és tudja, hogy nekünk is jár az alvás. hát így. odavagytok, mi? meg vissza! hehe

viszlát

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esoisten.blog.hu/api/trackback/id/tr766856333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása